ØVELSER

MediYoga inkluderer  enkle øvelser som kan gjøres både på en matte på gulvet eller sittende på en stol. Rolige kroppsbevegelser kombineres med pust, konsentrasjonsøvelser og meditasjon. Øvelsene er med på å

  • bedre kroppsholdning
  • bedre immunforsvar
  • øke konsentrasjon
  • styrke nervesystemet
  • bedre fordøyelse
  • bedre balanse i stoffskifte med mere

…og som følge av dette øker din livskvalitet.

 

MEDIYOGA = MEDISINSK YOGA = YOGA SOM MEDISIN

Medi Yoga er utviklet av Institutet för Medicinsk Yoga i Sverige og springer ut fra en av verdens eldste yogaformer – Kundalini yoga i samarbeid med skolemedisin.

MediYoga har mange år med forskning bak seg innen utbrenthet, hjerterehabilitering, kroniske ryggplager med mere på bl.a. Karolinska institutet og Danderyds sjukhuset i Stockholm. MediYoga er  i dag derfor en integrert del av det svenske helsevesenet og på full fart inn i det norske helsevesenet. Både på Feiringklinikken, Radiumhospitalet og Ullevål sykehus er MediYoga nå en del av rehabiliteringstilbudet til pasienter som har kreft, hjertelidelser, spiseforstyrrelser, ryggproblemer med mere og det er et effektiv hjelpemiddel såvel som forebyggende mot en rekke helsemessige problemer.

MediYoga programmene benyttes også i store og små bedrifter som forebyggende tiltak, blant annet hos AstraZeneca.

Her er et Intervju med lege, forsker og mediyoga terapeut Ivana Hollan, PhD hvor hun snakker om medisinsk yoga og hvordan MediYoga kan hjelpe ved stress:

Medisinsk Yoga er den optimale yoga mot medisinske utfordringer som ryggsmerter, søvnproblemer, fibromyalgi, hjerteflimmer, overvekt, angst og fordøyelses problemer. Hjelper også mot MS og stressrelaterte symptomer; depresjoner, hodepine, nakkesmerter med mere.

Mindfullness er integrert i Medisinsk Yoga

Medisinsk Yoga er også øvelse i Mindfullness. Du vil kunne lære å sette pris på Stillheten . Oppleve å kjenne styrken i bare å være- MediYoga hjelper deg til bedre å mestre stress og belastninger i dagliglivet. Forskning viser at metoden er til hjelp i forhold til psykiske og fysiske lidelser og problemer, ikke minst stress.

Våre MediYoga program/kurs har fokus på skape en energiflyt slik at du blir mindre påvirket av stress og dermed kan finne  indre ro og fred ..  Du vil lære avspenningsøvelser for rygg .. nakke .. skuldre .. hofter, pusteteknikker og meditasjon. Ingen forkunnskap er nødvendig. Alle øvelsene tilpasses dine behov.

MediYoga øvelsenen gir en fri flyt av energi og bevissthet, som forener oss med vårt høyere potensiale.

Medisinsk Yoga er en retning innen yoga som fremmer og øker  Bevisstheten. Gjennom å praktisere Medi Yoga vil du oppleve å kunne våkne mer og mer til deg selv, du vil bli mer og mer klar over hva som er bra og riktig for deg .   Gjennom økt bevissthet vil du komme i kontakt med det som er sant for deg. MediYoga hjelper deg til dette gjennom rolige fysiske øvelser .. meditasjoner .. pusten og lydvibrasjoner (mantraer).

Når man pratiserer regelmessig vil man oppleve at livskvaliteten og livslysten øker. Du vil kunne oppeve at livet endrer seg til noe nytt og bedre .